Hieronnat

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha perinteinen hoitomuoto, jossa kudosta muokataan mekaanisesti useiden erilaisten tekniikoiden avulla.

Tekniikoita ovat esimerkiksi sively, hankaus ja puristelu.

Hieronta auttaa moneen vaivaan rentouttamalla lihaskireyksiä, vilkastuttamalla kudosten aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

Oli sitten kyseessä työstä tai harrastuksesta aiheutuva vaiva, niin hieronnasta on apua esimerkiksi olkapään kiputiloihin, tenniskyynärpäähän, jännitysniskaan, stressiin tai johonkin muuhun lihasperäiseen vaivaan.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa huomioidaan urheilijan tai aktiivi liikkujan rasitukset, lajivaatimukset, harjoitusohjelma ja kilpailukausi. Näiden tietojen perusteella suunnitellaan yhdessä urheilijan kanssa hänen tarpeitaan vastaava hoito.

Hoito voi olla valmistavaa, palauttavaa tai muokkaavaa hierontaa. Hieronta kuuluu urheilijan lihashuoltoon ja sen tarkoituksena on edesauttaa palautumista urheilusuorituksista ja parantaa suorituskykyä.

huolto­nurkkaus

Yrityksille

Hieronnalla voit vaikuttaa työntekijän hyvinvointiin ja auttaa häntä jaksamaan paremmin.

Olisitko kiinnostunut, että hieroja vierailisi työpaikallasi säännöllisesti? Vai olisiko henkilökunnan parempi tulla hierontaan toimitiloihimme.

Löydämme varmasti yrityksellesi toimivan ratkaisun.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Jarkko Lappalainen
040 773 8185
[email protected]

Fascia käsittely

Lihaskalvo eli fascia ympäröi lihaksia ja muodostavat lihasten ympärille rihmamaisen verkoston.

Lihaskalvo yhdistää kehonosat toisiinsa ja sen tehtävänä on tukea lihasten toimintaa antamalla keholle sen ryhdin ja muodon.

Lihaskalvoihin voi muodostua kireyksiä työn tai muiden elintapojen seurauksena, jolloin kalvot eivät pääse liukumaan normaalisti lihasta aktivoidessa ja liikkeen laatu kärsii.

Fascia-käsittelyiden tavoitteena on saada kehon nesteet virtaamaan kuivemmille alueille, jolloin kalvot pääsevät liukumaan vapaammin erilaisissa liikkeissä. Fascia-käsittelyä tehtäessä vaikutus kohdistuu aina myös lihaksiin.

Imukuppihieronta (kuivakuppaus)

Kuivakuppaus tehdään imukupeilla, joita liu’utetaan rasvatulla iholla. Kupin alle muodostuu alipaine, joka imaisee ihon pehmytkudoksen kupin sisään.

Tällöin verenkierto ja imunestekierto paranevat tehokkaasti.

Imukupit voidaan myös jättää paikalleen kipupisteiden päälle (trigger-pisteet).

Alipaineen vaikutus näkyy iholla välittömästi, ihon punoituksena ja mahdollisina verenpurkaumina.

Hoidon jälkeen verenpurkaumat ja ihon punoittaminen saattavat kestää muutamia päiviä, mutta tämä on täysin normaalia.